Hae
Sports Lady

Ratkaisukeskeinen terapia

Ratkaisukeskeinen terapia

Aloitin alkuvuodesta terapeutin opinnot Helsingin Psykoterapia Instituutissa. Halusin lähteä opiskelemaan ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa, koska mielen hyvinvoinnin merkityksellä on niin iso kokonaisvaltaista hyvinvointia. Pohjalla olevat NLP-opinnot ovat tuoneet paljon työkaluja mielen asioiden työstämiseen niin itsellä kuin asiakkaidenkin kanssa, ja nämä opinnot tulevat todella viemään valmennuksen aivan uudelle tasolle. Ja voin tehdä myös terapeutin työtä valmennustyön lisäksi.

Opiskelu tapahtuu Helsingissä, ja meillä on aina kerran kuukaudessa lähijakso. Ohjelma sisältää psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot 30 op ja koko opiskelu kestää pari vuotta. Koulutuksessa on aivan mielettömät kouluttajat ja lähipäiviin sisältyy myös työnohjausta. Seminaaripäivien aikana käydään läpi erilaisia työtapoja, ja niiden taitoharjoittelu tapahtuu lähipäivien välissä. Myös luettavaa on paljon, erilaisia ratkaisukeskeisiä valmiuksia palvelevia kirjoja, ja niistä tehdään aina referointi seuraaville koulutuspäiville. Jaksojen välissä on siis paljon harjoittelua. Tietty määrä vaaditaan, mutta hyvä on harjoitella vielä enemmän. Harjoittelu alkoi jo opiskelun alusta ja olen päässyt tähän asti työstämään erilaisia asioita ja harjoittelemaan erilaisilla työkaluilla ystävien kanssa. Tästä hetkestä alkaen ei kavereita voi käyttää enää harjoitusasiakkaina, vaan harjoittelun tulee tapahtua ”oikeiden harjoitusasiakkaiden”kanssa. Tulen tekemään siis harjoitusasiakkaita edullisempaan hintaan ja ilmoitan vapautuvista paikoista Sports Ladyn somekanavissa, kannattaa siis olla kuulolla! Myös postauksen lopussa on tästä lisää infoa!

Mitä on ratkaisukeskeinen lyhytterapia?

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia ja valmennus on asiakaslähtöistä, ratkaisu-, vahvuus- ja voimavarakeskeistä ja se sopii monenlaisiin tilanteisiin, ongelmiin ja aiheisiin elämässä. Ratkaisukeskeiselle suuntaukselle on ominaista keskittyä yksilön vahvuuksiin ja tunnistaa asioita, jotka ovat hyvin. Ratkaisukeskeisyydelle on tärkeää myös tunnistaa asiat, jotka toimivat ja pyrkiä lisäämään niitä ihmisen elämässä.

Terapian ei tarvitse aina olla pitkäkestoista. Lyhytterapia on helposti ja nopeasti saavutettavaa keskusteluapua äkilliseen ongelmaan tai ongelmiin. Lyhytterapialla yleensä tarkoitetaan terapiaa, jossa on selvä rakenne ja määrätty tapa työskennellä tavoitteiden saavuttamiseksi.

Ratkaisukeskeisessä terapiassa ei ole ennalta määrättyä määriä käyntikerroille, vaan käyntien määrä sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa asiakkaan tilanteen mukaan. Ratkaisukeskeisessä terapiassa jo yksikin kerta voi tuoda asiakkaalle apua. Yleensä terapia kestää kuitenkin 5-20 käyntikerran verran.

Mihin ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa käytetään?

Oman olon voi tuntea joskus yllättävän ahtaaksi eikä kukaan meistä selviä elämässään ongelmitta. Joskus olosi on hyvä ja elämä sujuu mukavasti, toisinaan ahdistaa etkä tiedä mitä haluaisit tai mitä kannattaisi tehdä. Tai väsymys hallitsee liikaa elämääsi. Millaista olisi, jos tuntisit tasapainoa arjessa ja onnellisuuden tunnetta omasta elämästä? Tuntisit, että olet riittävä ja sinulla on rauha itsesi kanssa päätöksissä joita teet?

Lyhytterapiaan tuloa ajatellen riittää. että koet jonkin asia olevan sinulle pulmallinen ja sinulla on halua ymmärtää sitä, tai etsiä ratkaisuja ja voimavaroja. On tehokkaampaa puuttua ongelmiin matalalla kynnyksellä varhaisessa vaiheessa ja ehkäistä ongelmia ajoissa, kuin antaa niiden kasvaa isommaksi vyyhdiksi.

Lyhytterapiasta on apua mm. seuraaviin asioihin: stressi ja uniongelmat, pari- ja ihmissuhdehaasteet, ahdistus, alakuloisuus, suru, kriisit, elämäntaidot, tunnetaidot, uupumus, itsetuntemus, urasuunnittelu, sosiaalinen jännittäminen, työelämän haasteet, elämänmuutos tai yleinen hyvinvointi.

Lyhytterapia voi olla myös hyödyllinen tapa tarkastella omaa ajattelua, sekä ymmärtää itseään ja ympäristöään paremmin. Lyhytterapian avulla voi myös ylläpitää mielen hyvinvointia. Ratkaisukeskeinen ajattelu- ja työtapa on hyvin käytännönläheinen ja myönteinen tapa kohdata erilaisia haasteita.

Harjoitusasiakkaaksi

Jos tämä teksti kolahti sinuun yhtään, ole yhteydessä hanna@sportslady.fi. Otan terapiaan harjoitusasiakkaita ja nopeimmat teistä saavat terapiaistunnot veloituksetta. Otan nyt vain muutaman asiakkaan. Ensimmäiset kolme kertaa ovat maksuttomia ja sen jälkeen veloitan sinulta opiskelijahinnan, joka on 40 eur (sis alv 24%) ja tapaamiset voidaan toteuttaa joko etänä tai kasvotusten.

Terapeuttina haluan auttaa sinua löytämään tasapainon elämässäsi ja löytämään omat vahvuutesi sekä luomaan oman näköisesi elämän. Luonteeltani olen empaattinen, helposti lähestyttävä ja positiivinen. MInulla on myös omakohtainen kokemus alanvaihdosta (2010) sekä vankka kokemus palautumiseen liittyvistä asioista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *