Hae
Sports Lady

Hyvinvointipäivä Kaivarissa

Vihdoin Hyvinvointipäivä! Eilen vietettiin Sports Lady® Hyvinvointipäivää Kaivarissa, aivan keskellä Helsinkiä. Olin pitkään miettinyt päivän toteuttamista, ja sitten alkuvuodesta sapattivapaalla ollessa kristalisoitui se, että haluan tarjota sellaisen päivän missä jokainen voi voimaantua, nauttia yhdessä olosta, treenistä ja kaikesta. Eniten ehkä omasta ajasta. Tällaista päivää on multa toivottu pitkään, ja oon niin iloinen että pääsin sen nyt toteuttamaan. Päivän ohjelma sisälsi monipuolista treeniä: alkuun valmistava pakara- ja coretreeni, toiminnallinen voimatreeni, sitten lounaan jälkeen pilates, dynaaminen syvävenyttely ja lopuksi vielä luontomeditaatio. Sen jälkeen vielä loppurentoutuminen Löylyn löylyissä ja viileässä merivedessä.

Paikkana Kaivopuisto on aivan idyllinen ja päivän ohjelma oli suunniteltu niin, että kovemmasta treenistä laskeudutaan vähitellen lempeämpään kehonhuoltoon ja lopuksi hiljennytään meditaatioon.  Ajatus oli mahdollistaa osallistujille omaa aikaa, rentoutumista, motivoitumista treeniin ja yhdessä tekemisen ihanuutta. Päivän aikana jokainen voisi keskittyä vain itseensä. Ei ruuanlaittoa, ei aikatauluja, ei mitään velvollisuuksia. Ainoastaan itsestä huolehtimista ja mukavaa aikaa samanhenkisten ihmisten kanssa. Ja tämä toteutui täydellisesti!

Tehokasta pakara- ja coretreeniä sekä toiminnallinen voimatreeni

Aloitimme päivän pakara- ja coretreenillä. Tämän treenin tavoitteena oli aktivoida nämä osa-alueet ja valmistaa kroppa toiminnallista voimatreeniä varten. Gorilla Sports sponssasi meille toivomani kuminauhasetit (nää kankaiset kumpparit on 100 kertaa paremmat kuin ohuet kumiset, koska ne pysyvät paikallaan!), ja käytimme jokaista kumpparia apuna päivän ensimmäisessä treenissä. Olin suunnitellut ohjelman niin, että tuntuma näille alueille (pakara ja core) todellakin saadaan, ja osallistujat saivat vielä kiitoskirjeessä tämän treenin kirjalliset ohjeet. Sitä on hyvä sitten toteuttaa myös kotona.

Seuraavaksi vuorossa oli toiminnallinen voimatreeni. Auto oli täynnä erilaisia välineitä tätä varten: kahvakuulia, käsipainoja, palloja, TRX:ää.. Tehtiin 12 liikkeen kiertoharjoittelu, jossa koko kroppa käytiin läpi erilaisin liikkein. Osallistujia oli 12, ja yksi kierros kesti aina 12 minuuttia. Kolmen kierroksen jälkeen kroppa oli saanut kunnon treenin. Mulle on tosi tärkeää se, että jokainen tekee liikkeet oikein ja kiersin korjaamassa ja tsemppaamassa koko näiden treenien ajan kaikkia. Musalista oli valmistunut tälle kesälle juuri, ja sitä toivottiin myös jakoon. Hyvästä musiikista saa todella virtaa treeniin!

Lounaalle olin varannut meille Ursulasta pöydän. Tässä vaiheessa olikin jo nälkä! Syötiin kaikessa rauhassa ja juotiin kahvit. Oli ihana jutella kaikkien kanssa ja viettää lauantaipäivää rennosti yhdessä. Meillä oli aivan mahtava porukka. Se koostui ihanista ihmisistä: oli mun PT-asiakkaita, tuntilaisia ja somen seuraajia. Olin niin fiiliksissä siitä, miten kiva yhteishenki tapahtumassa oli ja miten ihania ihmisiä sain nytkin ohjata.

hyvinvointipäivän Pilates ja dynaaminen syvävenyttely

Lounaan jälkeen suunnistettiin taas Kaivarin aurinkoiseen puistoon ja levitettiin matot nurmikolle. Aurinko porotti kirkkaasti ja sai todella lisätä aurinkorasvaa. Avene oli onneksi sponssannut meille aivan mielettömän ihanan setin kaikkea: aurinkorasva, kasvosuihke, kasvovoide (joka käy myös silmänympärysiholle ja sitä voi käyttää naamiona) sekä BB voide. Tuosta aurinkorasvasta pitää sanoa erikseen miten kevyt ja ihana se on, vaikka suojakerroin on 50. Vaikka suojakerroin on korkea, se ei estä ruskettumista. Puhuttiinkin lounaalla paljon siitä, että melanooma on todellinen riski ja yhdellä osallistujista oli juuri leikattukin pahanlaatuinen kasvain melko harmittoman näköisen luomen alta. Eli omasta terveydestä pitää pitää huolta!

Lahjakassista löytyi myös Purodoren aivan luxus silmänympärysvoide, sekä Studio1a:n terveydys shampoon ja hoitoaineen muodossa sekä hiustenhoito palvelun -50% lahjakortti. Välipalat meille sponsoroi Barebells ja Vitamin Well.

Seuraavaksi oli luvassa Pilatesta sekä dynaamista syvävenyttelyä. Käytiin läpi tekniikkaa ja tehtiin hyvä kehonhuolto. Pilates avaa kroppaa ja vahvistaa keskivartaloa, dynaaminen syvävenyttely taas pidentää kireät lihakset optimaaliseen pituuteen. Sen jälkeen suunnattiin katseet pitkälle horistonttiin, ja tehtiin meditaatio. Miten usein sitä istuu tekemättä mitään? Kuuntelee luonnon ääniä ja katsoo maisemaa, puhelimen näytön sijaan. Jopa se, että suuntaa katseen pitkälle eteenpäin, voi olla silmille raskasta. Olemme tottuneet katsomaan näyttöä, puhelinta, toisia ihmisiä läheltä.. Miten usein oikeasti katse suuntatuu kaukaisuuteen?

voimaantuneena löylyyn

Tää hyvinvointipäivä oli kyllä aivan mieletön, ja miten ihanaa palautetta siitä tuli. Elokuussa järjestetään uusi päivä ja osallistujat hihkuivat olevansa mukana myös siinä! Päivän jälkeen siirryttiin Löylyyn. Siellä oli vielä heidän 6-vuotis synttärit ja paikka oli koristeltu ilmapalloilla kuin tilauksesta. Vaihdettiin uikkarit päälle, istuttiin saunassa, tilattiin siideriä, uitiin meressä, käytiin ihania keskusteluja. Sauna on oikeasti kyllä paras paikka jutella ihmisten kanssa! Jopa silloin, kun käyn itsekseni avannossa, löytyy aina juttuseuraa. Saunalla ihmiset ovat niin hyvällä mielellä ja juttu lentää. Jokaisella saunareissulla saa aina jotain uutta ajateltavaa hyvien keskustelujen jälkeen. Kuten tälläkin reissulla!

 

Upeaa oli myös se, että moni pulahti kylmään mereen ensi kertaa! Se fiilis on aivan mieletön kun ylittää itsensä. Pari tuntia meni nopeasti uidessa, saunoessa ja paikasta nauttiessa. Sen jälkeen jäimme ottamaan vielä juomat ravintolaan.

hyvinvointipäivä elokuussa uudelleen

Elokuussa otetaan uusinta viikonloppu tälle tapahtumalle. Lauantai 20.8 kannattaa laittaa jo nyt kalenteriin, ja otan sinne myös ilmoittautumisia jo tässä vaiheessa. Ryhmän koko on rajattu, joten oma paikka kannattaa varmistaa jo tässä vaiheessa. Myös tämä Hyvinvointipäivä sisältää ohjaukset, välipalan sekä laadukkaan goodie bagin. Tarkempi ohjelma tarkentuu lähempänä. Paikkana jälleen Kaivari!

Super iso kiitos kaikille osallistujille! Oon saanut tästä niin ihanaa palautetta ja fiilis itselläkin on ollu aivan pilvissä tämän päivän jälkeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.