Hae
Sports Lady

Suomi matkailu ja kesälomasuunnitelmia ja vinkkejä

   

Suomi matkailu! Mitä kaikkea olen ehtinyt jo lomalla tehdä ja mitä on suunnitelmissa? Mitkä ovat mun parhaat vinkit tälle kesälle?

Täällä on kesäloma päässyt jo vauhtiin. Mun ensimmäinen lomapäivä oli juhannusta edeltävä torstai. Edeltävä viikko meni evakossa, koska meillä alkoi keittiöremontti. Yövyimme lapsen ja koiran kanssa ex-mieheni luona. Silloin kun hän itse oli paikalla, olin hotellissa. Lapselle ja koiralle oli ihanteellista saada olla tutussa paikassa, ja myös asumme lähekkäin mikä helpotti remontin valvomista. Kaiken kaikkiaan evakko kesti yli kaksi viikkoa, sillä remontti vähän viivästyi. Henkisesti olin valmistautunut reiluun viikkoon, mutta homman pitkittyessä alkoi myös oma stressitaso kasvaa. Viikot olivat jatkuvaa tavararoiden hakemista omalta asunnolta, ja avaimen kanssa säätämistä. Meillä oli lapsen kanssa vain yksi avain käytössä. Auto piti myös jättää omaan pihaan, koska parkkipaikkaa ei ollut väliaikaisasunnolla.

Toisaalta tuo aika oli tavallaan myös lepoa itselleni. Omassa kodissa sitä puuhaa jatkuvasti jotain, ja koti on ollut mulle myös toimisto viimeiset 11 vuotta. Nyt kämpillä olo oli enemmän sellaista olemista, kotitöiden lisäksi. Tuli chillattua oikeastaan aika paljon mikä oli ihanaa. Tämä myös herätti siihen, että kotonakin voisi vaan maata sohvalla useammin tekemättä mitään. Kuinka se onkin niin vaikeaa?

punkaharju

Juhannukseksi olin varannut reissun Punkaharjuun Sannan ja hänen miehensä sekä toisen ystävän kanssa. Se oli ihana irtiotto pitkän ja työntäyteisen kevään päälle. Toukokuun ja kesäkuun olin painanut töitä aamusta iltaan, tein viitenä iltana viikossa töitä pari kuukautta, vaikka olisin aloittanut työt aamulla. Punkaharjulla istuimme katamaraanin kyydissä, katselimme Suomen kansallismaisemia, nukuimme, söimme hyvin, nauroimme, saunoimme, tanssimme laiturilla ja uimme. Sielu lepäsi siellä ja reissun jälkeen oli ihanan virkistynyt olo!

Punkaharju on aivan mieletön paikka! Super suositus Saimi Hoyerin kunnostamalle Hotelli Punkaharjulle. Ruoka oli erinomaista, huoneet ja hotelli ihanan viihyisät, oli ohjelmaa, ystävällistä palvelua, rantasaunaa ja vaikka mitä. Kummituksiakin! Sinne kannattaa kesällä suunnata. Vinkkinä myös Johanna Oraksen Taidekartano sekä ihanan boheemi Cafe Rantakivi. Taidekartanolla saatiin ihanalta Johannalta yksityisnäyttö. Olisin varannut syksylle kurssipaikan Hotelli Punkaharjulla järjestettävään taideviikonloppuun, mutta paikat olivat täynnä. Olen ensimmäisellä varasijalla, joten ehkäpä vielä maalaan itsekin noissa upeissa maisemissa syksyllä!

Palasin takaisin kotiin, mutta remontti vielä jatkui. Vihdoin seuraavana lauantaina pääsimme kotiin takaisin. Olin tilannut siivojat, jotta kaikki remonttipöly saadaan kunnolla pois. Ja miten ihanaa on ollut olla omassa kodissa! Remppahomma vielä jatkuu tällä viikolla. Laitetaan sähköt ja viimeiset säädöt keittiöön. Mutta mikäs sen parempaa aikaa hoitaa remonttiasioita kuin loma. Kuinka monta kertaa olen käynyt hakemassa milloin mitäkin tarviketta k-raudasta. Kun kerran ollaan oltu kotihoodeilla, on ollut aikaa nähdä myös ystäviä, käydä syömässä, uida Kumpulassa tai suppailla merellä. Teen teille erikseen remonttipostauksen, missä kerron myös mitä virheitä ei keittiöremonttia tehdessä kannata tehdä.

 

kasnäs, söderlångvik, matildedahl ja bengtskär

Ja Suomi matkailu jatkuu! Loppuviikosta lähdetään lapsen ja koiran kanssa Kasnäsiin. Ihastuin Kemiön saareen viime kesänä, ja erityisesti myös Hotelli Kasnäsiin. Siellä kuvattiin Sinkkuäidille Sulhanen ohjelmaa ja nyt palaan noihin maisemiin pojan ja koiran kanssa. Sitä olen odottanut kovasti. Kasnäsissä meille on varattu ensimmäiselle illalle hotellin vastaremontoitu, upea, rantasauna. Siellä saamme nauttia paljuista, saunasta ja viileästä merivedestä. Kasnäs ansaitsee myös oman postauksensa, joten siitä lisää myöhemmin! Heinäkuun paikka on täynnä, mutta elokuussa sinne kannattaa suunnata. Ehdottomasti1

Reissulla aiomme vierailla ainakin Söderlångvikin kartanolla joka kuului Amos Andersonille, idylisessä ruukkikylä Matildedahlissa sekä Bengtskärin majakalla.

pori, yyteri, reposaari, jazzia

Seuraavaksi matkakohteena onkin sitten kotikaupunki Pori. Siellä on päästävä näkemään rakkaita ystäviä, Yyterin hiekalle makoilemaan ja fiilistelemään kaunista kesäistä kaupunkia. Porissa on aina ihana käydä ja etenkin kesällä se on upea! Jos et ole koskaan käynyt, suosittelen menemään. Yyteri, Mäntyluoto, Reposaari ovat kauniita paikkoja ja tänä vuonna saa Porissa kuulla jazzia lokkilavalla pienemmässä mittakaavassa. Pori Jazzit on peruttu, mutta elävää musiikkia on silti tarjolla.

frantsilan hyvän olon keskus

Porin reissun jälkeen luvassa on kesäinen viikonloppuretriitti mindfulnessin merkeissä ihanalla Frantsilan tilalla. Sitä odotan myös todella paljon. Puhelin menee täysin kiinni viikonlopuksi ja keskityn elämään hetkessä. Tästäkin tulee varmasti myöhemmin oma postaus. Retriitille ei tarvitse matkustaa myöskään Suomea kauemmas. Suomi matkailu kunniaan tässäkin!

Siinäpä omat tärppini kesään. Lue myös aiempi Kolin postaus, siitäkin saat vinkkejä lomalle! Näiden jälkeen on vielä pari viikkoa lomaa. Niille en ole suunnitellut mitään. Menen fiiliksen mukaan. Varmasti käydään Hangossa ja Lappohjan rannalla ja mahdollisesti Lapissa. Ja kuka tietää vielä minne sitä lopulta eksyy. Pääasia on jättää tilaa elämiselle ja extempore jutuille. Alkukesän jutuista Punkaharju ja Frantsilan tilan retriitti olivat ihan extempore juttuja.

Ihanaa kesää ja lomaa kaikille teille. Mieluusti kuulisin myös teidän suunnitelmista ja tärpeistä. Mitkä ovat Suomen ihanimmat paikat?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *